Maggi
      
            Garnalen gemarineerd met gember
      
            Probeer dit recept voor Thaise gemarineerde garnalen en ervaar een smaakexplosie rechtstreeks uit het Oosten.
20 minuten
      
            Eenvoudig
      
            4
      
  Ingrediënten
              - 12 gamba’s of 16 grote gare garnalen
 - 2 eetlepels Aroma van MAGGI
 - 4 witte uien
 - 1 limoen
 - 2 eetlepels rijstazijn
 - 3 eetlepels sake
 - 1 stukje verse gember van 5 cm
 - 1 theelepel bloemsuiker
 - 2 eetlepels water
 - Peper en zout
 
Bijgerecht
- Rijst
 
Benodigdheden
- 1 luchtdichte container
 - 1 kleine pan
 - 1 schuimspaan
 - 1 bord
 - 1 koekenpan
 
Uitvoering
          - Spoel de uien en hak ze fijn.
 - Spoel de citroen en rasp de schil.
 - Schil en rasp de gember met de grove kant van de rasp.
 - Pel de gamba’s.
 - Verwarm het Aroma met het water en de gember in een kleine pan. Laat 4 minuten koken onder deksel.
 - Voeg de rijstazijn, de sake, de suiker, het zout en de peper toe. Laat 2 minuten verwarmen en haal van het vuur.
 - Leg de garnalen naast elkaar in een hermetisch afgesloten doos en napper met de saus. Sluit de doos en zet hem 2 uur in de koelkast.
 - Laat de garnalen met een schuimspaan uitlekken en leg ze op een bord. Bestrooi ze met de uien en de geraspte citroenschil.
 
Suggestie
- Serveer met rijst.
 - Indien u geen rijstazijn hebt, kunt u deze vervangen door een eetlepel sherry-azijn.