Maggi
Garnalen gemarineerd met gember
Probeer dit recept voor Thaise gemarineerde garnalen en ervaar een smaakexplosie rechtstreeks uit het Oosten.
20 minuten
Eenvoudig
4
Ingrediënten
- 12 gamba’s of 16 grote gare garnalen
- 2 eetlepels Aroma van MAGGI
- 4 witte uien
- 1 limoen
- 2 eetlepels rijstazijn
- 3 eetlepels sake
- 1 stukje verse gember van 5 cm
- 1 theelepel bloemsuiker
- 2 eetlepels water
- Peper en zout
Bijgerecht
- Rijst
Benodigdheden
- 1 luchtdichte container
- 1 kleine pan
- 1 schuimspaan
- 1 bord
- 1 koekenpan
Uitvoering
- Spoel de uien en hak ze fijn.
- Spoel de citroen en rasp de schil.
- Schil en rasp de gember met de grove kant van de rasp.
- Pel de gamba’s.
- Verwarm het Aroma met het water en de gember in een kleine pan. Laat 4 minuten koken onder deksel.
- Voeg de rijstazijn, de sake, de suiker, het zout en de peper toe. Laat 2 minuten verwarmen en haal van het vuur.
- Leg de garnalen naast elkaar in een hermetisch afgesloten doos en napper met de saus. Sluit de doos en zet hem 2 uur in de koelkast.
- Laat de garnalen met een schuimspaan uitlekken en leg ze op een bord. Bestrooi ze met de uien en de geraspte citroenschil.
Suggestie
- Serveer met rijst.
- Indien u geen rijstazijn hebt, kunt u deze vervangen door een eetlepel sherry-azijn.