Maggi
Gebakken bouillon aardappeltjes met kipfilet en een salade
Zin in een smakelijk en snel gerecht? Probeer deze heerlijke combinatie van knapperige bouillon-aardappelen, geroosterde kipfilet en frisse salade. Een evenwichtige en smaakvolle maaltijd voor jouw dagelijkse kookavonturen.
25 minuten
Eenvoudig
2
Ingrediënten
- 1 Blokje MAGGI Kippenbouillon
- 400 g Aardappelen
- 300 g Gemengde sla
- 150 g Cherrytomaten
- 225 g Kipfilet
- 1 Teentje knoflook
- 2 tl Tijm
- 2 el Olijfolie
- 1 el Balsamicoazijn
Uitvoering
- Bereid de bouillon
Breng 200 ml water aan de kook en roer de bouillon erdoor. - Bereid de aardappelen
Schil de aardappelen en halveer ze. Bak de aardappelen in een koekenpan en voeg wat olie en boter toe. Bak de aardappels aan 1 kant bruin en keer ze om. Voeg de knoflook en takjes tijm toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 10 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Neem de deksel van de pan en laat de bouillon tot de helft inkoken. - Bereid de kipfilets
Bestrooi ondertussen de kipfilets met zout en peper en bak ze in circa 10 minuten met boter mooi goudbruin en gaar. - Maak de salade
Doe de sla in een slakom, halveer de tomaatjes en meng dit goed door. Bestrooi licht met zout en peper en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. - Serveer het gerecht
Serveer de aardappeltjes samen de kip en de sla. Eet smakelijk!