Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Maggi
Frisse venkelsoep met gorgonzola

Geniet van deze frisse venkelsoep afgewerkt met wat noten en gorgonzola.

1 uur en 20 minuten
Eenvoudig
11
Frisse venkelsoep met gorgonzola
Ingrediënten
  • 2 blokjes MAGGI Groentebouillon
  • 2 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 50 g gorgonzola
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 1 liter water
  • 125 ml kookroom
  • 50 g walnoten
  • 2 eetlepels tuinkers
  • 2 eetlepels olijfolie

Bijgerecht (optioneel)

  • Brood

Benodigdheden

  • Soeppot
  • Koekenpan
  • Staafmixer
Uitvoering
  1. Verhit olie in een soeppot en bak de ui 5 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee.
  2. Schenk het sinaasappelsap en 1 liter water in de soeppan en breng aan de kook. Los de bouillonblokjes op en laat de soep op laag vuur 20 minuten koken.
  3. Bak de walnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom door de soep en verwarm de soep nog 3 minuten (niet meer laten koken).
  5. Voeg de room, walnoten, gorgonzola en tuinkers toe aan de soep. Serveer lekker met wat brood.

Deel het recept

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!
IBAN
PLEASE SUBMIT YOUR IBAN FIRST AND TRY AGAIN