Maggi
Frisse venkelsoep met gorgonzola
Geniet van deze frisse venkelsoep afgewerkt met wat noten en gorgonzola.
1 uur en 20 minuten
Eenvoudig
11
Ingrediënten
- 2 blokjes MAGGI Groentebouillon
- 2 witte uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 venkelknollen
- 50 g gorgonzola
- 400 ml sinaasappelsap
- 1 liter water
- 125 ml kookroom
- 50 g walnoten
- 2 eetlepels tuinkers
- 2 eetlepels olijfolie
Bijgerecht (optioneel)
- Brood
Benodigdheden
- Soeppot
- Koekenpan
- Staafmixer
Uitvoering
- Verhit olie in een soeppot en bak de ui 5 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee.
- Schenk het sinaasappelsap en 1 liter water in de soeppan en breng aan de kook. Los de bouillonblokjes op en laat de soep op laag vuur 20 minuten koken.
- Bak de walnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.
- Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom door de soep en verwarm de soep nog 3 minuten (niet meer laten koken).
- Voeg de room, walnoten, gorgonzola en tuinkers toe aan de soep. Serveer lekker met wat brood.