Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Hoe bezorg je je kinderen een leuke dag als het regent?

Wat doe je als het pijpenstelen regent en je net dan een weekend voor het hele gezin had gepland? Gelukkig ontbreekt het niet aan leuke en creatieve activiteiten om binnen te doen. Wedden dat het een gezellige en vrolijke boel wordt? 

Family Games

1. Lekker samen bakken 

Samen met je kids in de keuken aan de slag … heerlijk! Gedeeld bakplezier telt minstens dubbel. Kies eerst samen een recept: chocoladesoesjes, aardbeientaartjes, cookies, een fruitslaatje, enz. Trek dan met het hele gezin naar de supermarkt en laat je kinderen zelf alle ingrediënten in de rekken zoeken: boter, bloem, eieren, suiker, enz. Natuurlijk mag je de culinaire zuivelproducten en de chocolade niet vergeten, die zijn nu eenmaal onmisbaar voor lekker gebak! 

2. Spelplezier  

Wie heeft de meest verfijnde reuk- en smaakzin? Doe je kinderen om de beurt een blinddoek aan en laat ze raden welk ingrediënt je hen voorschotelt. Ze mogen alleen ruiken en proeven! Daarna mogen ze elkaar op de proef stellen. Varieer met zachte, harde, knapperige of smeuïge producten, zoals brood, yoghurt, fruit, groenten, ontbijtgranen, kruiden, enz. 

3. Knutselen om te recycleren 

Welke kind houdt niet van knutselen? Haal dus stickers, lijm, scharen, viltstiften en kleurpotloden voor de dag. Geef je kinderen de kans om hun verbeelding de vrije loop te laten, maar dan wel rond het thema “milieu”. Zo zou je kunnen voorstellen dat ze oude verpakkingen een nieuw leven geven. Meteen laat je hen op een speelse manier kennismaken met sorteren! Je zal verbaasd zijn hoe creatief ze omspringen met een lege kartonnen doos (van ontbijtgranen of koffiecapsules), een conservenblikje, enz. 

Bekijk onze artikels voor meer inspiratie

4. Gezelschapsspelletjes 

Wat is er op een regenachtige dag klassieker dan een gezelschapsspel? Toch blijven je kinderen er dol op, zeker als ze met of tegen hun ouders kunnen spelen. Ben je wat uitgekeken op je eigen voorraad? Ga dan even langs bij de speel-o-theek in je buurt. Of vraag je kinderen om zelf iets te bedenken. Ze zouden bijvoorbeeld hun eigen ganzenbord kunnen maken. En als ze heel creatief zijn: een origineel spel van A tot Z ontwikkelen. 

5. Kinderen schminken ouders 

Het hoeft geen carnaval of Halloween te zijn om de teugels even los te laten … Je kinderen zullen hun plezier niet op kunnen als ze jou mogen schminken zoals ze zelf willen. En voor één keer mag je niet protesteren! Wil je nog een stapje verder gaan? Dan mogen je kinderen je ook een gek kapsel geven … 

6. Binnen kamperen 

Creëer een vakantiesfeer zonder één stap buiten te zetten … en open een camping in je living! Met wat dekens, oude lakens en kussens creëer je een gezellig plekje om te lezen of spelletjes te spelen. Je kleinste bengels spelen verstoppertje in je binnenhuiscamping, voeren een schimmenspel op of luisteren naar verhalen. En wat dacht je van een picknick in je eigen salon? 

7.  Andere omgeving 

Hebben je kinderen nog energie over die ze moeten kwijtraken? Neem ze dan mee naar een binnenspeeltuin, zwembad of (voor de grotere kinderen) bowling. Of blijf gewoon thuis en organiseer een schattenjacht. Het enige wat je daarvoor moet doen is aanwijzingen en raadsels in verschillende kamers verstoppen. En het voordeel van die formule is, dat je ze makkelijk aan elke leeftijd aanpast. 

Baking Together
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!
IBAN
PLEASE SUBMIT YOUR IBAN FIRST AND TRY AGAIN