Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Halloween DIY: 4 keer griezelen met gerecycleerd materiaal

Nog even en het is weer 31 oktober. Haal dus schaar en lijm erbij en knutsel zelf met oude verpakkingen je lugubere decoratie, monsterlijke spelletjes en bloedstollende vermommingen. Want waarom zou Halloween niet milieuvriendelijk kunnen zijn?  

1. Een “Cereal Killer” kostuum voor Halloween 

Ben je die klassieke spoken, heksen en zombies ook een beetje beu? Pak Halloween deze keer met een knipoog aan en maak je eigen “Cereal Killer” kostuum! Met deze doe-het-zelfvermomming die recht uit de wereld van de seriemoordenaars komt, breng je beslist je buren aan het lachen. Begin met een tijdje lege kleine doosjes van ontbijtgranen bij te houden. Verder heb je een oud T-shirt nodig, enkele plastic mesjes, zwarte en rode stiften, rode textielverf en sterke lijm. 

  1. Schrijf “Cereal Killer” in grote letters op het T-shirt en breng met de rode textielverf spatten van nepbloed aan.  

  2. Teken op elk doosje een vlek met de rode stift en snij er een gleufje in waar een plastic mesje in past. 

  3. Kleef de doosjes waar een mes half uitsteekt op het T-shirt.  

  4. Met nog wat extra bloederige Halloween-schmink zie je er helemaal angstaanjagend uit!

 

2. Monsterlijke lantaarns 

Halloween kan zoveel meer zijn dan “trick or treat”. Waarom zou je bijvoorbeeld van je woning geen decor van een griezelfilm maken? Dat kan met griezellantaarns die je zelf creëert met kleurrijke verpakkingen. Effect gegarandeerd en eigenlijk heel eenvoudig. Leg het volgende klaar: enkele lege glazen potten, doorzichtige kleurrijke wikkels (zoals van de Quality Street snoepjes), zwart papier, sterke lijm en led-kaarsjes.   

  1. Kleef de gekleurde wikkels rondom op de glazen potten. Kleef ze niet over elkaar, zodat er nog licht door schijnt. Laat drogen.  

  2. Knip vervolgens uit zwart papier allerlei griezelmotieven om op de lantaarns te kleven (een spin, pompoen, kat, spook, enz.). 

  3. Kleef die motieven op de glazen potten.  

  4. Als de lijm droog is, plaats je de ledkaarsjes in de potten. 

 

3. Vleermuisjes van Smarties-doosjes 

Fan van Batman? Laat je dan inspireren door die superheld in vleermuispak! Verzamel een tijdje lege Smarties-doosjes om leuke vleermuisjes te knutselen met (zwart en wit) papier, een zwarte viltstift en een lijmstift. 

  1. Bedek elk doosje aan alle zijden met zwart papier.  

  2. Knip uit wit papier cirkeltjes voor de ogen, waar je met de zwarte viltstift pupillen op aanbrengt. Kleef de ogen op de doosjes. 

  3. Knip vervolgens uit zwart papier de vleermuisvleugels en kleef ze op de achterkant van elk doosje. 

Met drie keer niks de echte Halloween-sfeer oproepen, da’s pas leuk! 

 

4. Halloween-ballenkraam met conservenblikken 

Feestje gepland voor Halloween? Om je gasten die dag aangenaam bezig te houden gaat er niets boven een tijdloos spel waar jong en oud plezier aan beleven: een ballenkraam. Met 6 lege conservenblikken, penselen en verf in enkele kleuren speel je bovendien perfect in op de actualiteit.  

  1. Schilder de blikken aan de buitenkant in de kleuren van de typische Halloween-figuren: oranje voor een pompoen, groen voor een monster, wit voor een spook, enz.  

  2. Als de verf goed droog is, schilder je er de gezichten van de figuren op. Laat drogen. 

Nu kan het feest beginnen … Wie gooit als eerste in één worp alle blikken om?

Halloween DIY
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!
IBAN
PLEASE SUBMIT YOUR IBAN FIRST AND TRY AGAIN