Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
KitKat Breaks for Good

Om je favoriete KitKat® nog beter te laten smaken, hebben wij een missie: wij gaan nog een stap verder met onze steun aan cacaoboeren en hun gezinnen.

Om je favoriete KitKat® nog beter te laten smaken, hebben wij een missie: wij gaan nog een stap verder met onze steun aan cacaoboeren en hun gezinnen. Dat is waar het Income Accelerator Program om draait.  Dit programma hanteert een innovatieve gezinsgerichte aanpak om de kloof naar een leefbaar inkomen te dichten en het levensonderhoud van onze cacaoboeren te verbeteren.  

 

Onze reis begon in 2009 bij het ontstaan van het Nestlé® Cocoa Plan. We hebben onderweg veel geleerd. (Je leest hier meer over in het Nestlé® Cocoa Plan.)  Het Income Accelerator Program bouwt voort op deze lessen en richt zich op initiatieven waarvan vanuit het Nestlé Cacoa Plan is bewezen dat ze een verschil maken in het leven van cacaoboeren en hun gezinnen. Het programma is ontwikkeld om gedragsveranderingen aan te moedigen en verbetering van landbouwpraktijken te belonen - zowel thuis als op de plantage. Binnen dit programma staat niet de individuele boer centraal, maar het hele gezin. Door naar het hele gezin te kijken, benadrukken we ook de waarde van vrouwen als drijvende kracht achter positieve verandering. 

Net als de vier vingers van een KitKat®, hebben we vier pijlers die aan de basis van dit programma staan. Deze pijlers zijn gebaseerd op (landbouw)praktijken die boeren helpen om hun productiviteit te verbeteren, hun inkomsten te diversifiëren en hun kinderen naar school te laten gaan.  Als ze allemaal worden uitgevoerd, kunnen ze in de eerste twee jaar tot 500 euro per jaar extra verdienen: 

 

  • Kinderen tussen 6 en 16 jaar helpen naar school te gaan 
  • Landbouwpraktijken verbeteren, bijvoorbeeld door bomen te snoeien om de productiviteit van de gewassen te verhogen.   
  • Bossen en fruitbomen planten op cacaoplantages. Dit zorgt voor de broodnodige schaduw voor de cacao om klimaatbestendigheid van deze gewassen te vergroten, ondersteunt de biodiversiteit en zorgt mogelijk voor extra inkomen voor de boeren.   
  • Vrouwen in staat stellen om nevenactiviteiten te starten door middel van uitgebreide training om zo de inkomensbronnen uit te breiden 

 

Deze financiële beloningen in ons Income Accelerator Program zijn bedoeld om het welzijn van cacaoboeren en hun gezinnen verder te waarborgen. Het bedrag wordt in gelijke delen aan de beide gezinshoofden overgemaakt. De beloningen zijn bovendien niet gekoppeld aan de grootte van het bedrijf, dus zelfs de kleinste plantages kunnen beloningen verdienen, zodat geen enkele boer achterblijft. Het Income Accelerator Program wordt uitgerold naast andere bestaande programma's zoals het Nestlé Cocoa Plan en het Rainforest Alliance plan. Voor deze laatste wordt er ook een premie uitgekeerd wanneer de cacao is gecertificeerd onder dit programma.  

Tot nu toe is het programma uitgerold naar 10.000 cacaoboeren en hun gezinnen (en er komen er nog steeds bij) in Ivoorkust. Maar daar houdt het zeker niet op. Dit is een eerste stap binnen onze ambitie om het bereik van het programma nog verder uit te breiden. Eerst door onze dekking in Ivoorkust uit te breiden en Ghana te betrekken, daarna streven we naar een bereik van 160.000 cacaoboeren (en hun gezinnen) in onze toeleveringsketen in 2030. 

BFG

Ontdek via onderstaande links hoe jouw KitKat break bijdraagt aan verandering:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!
IBAN
PLEASE SUBMIT YOUR IBAN FIRST AND TRY AGAIN