Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Nestlé Cocoa Plan

Dit programma werd opgezet om duurzame cacaobronnen te garanderen door beter leven, betere landbouw en betere cacao te bevorderen.

Logo Cocoa Plan

In 2009 werd het Nestlé Cocoa Plan (NCP) in het leven geroepen om duurzame cacao in te kopen door betere levens, betere landbouw en betere cacao te bevorderen. Tegen 2025 wil Nestlé via het Nestlé Cocoa Plan 100% duurzame cacao betrekken.  In Europa is Nestlé al zover: 100% van de gebruikte cacao is gecertificeerd als duurzaam ingekocht, zonder ontbossing en met voortgezet gebruik van het systeem voor de aanpak van kinderarbeid.

Volg de voortgang van het programma door hier te klikken: Home | Cocoa (nestlecocoaplan.com)

  • Betere landbouw om landbouwers in staat te stellen rendabele bedrijven te runnen
Ondersteuning van betere praktijken

Er worden verschillende opleidingen aangeboden aan landbouwers om hen te helpen het risico op gewasziekten te verminderen, de kwaliteit van de cacaobonen te verbeteren, plantages te verjongen en duurzamere landbouwmethoden in te voeren. Er worden efficiëntere oogstwerktuigen en -methoden aangeboden.

Education
Verstrekking van middelen

Een belangrijk onderdeel van het programma is het bieden van ondersteuning aan boeren om het beste uit hun gewassen te halen. Nestlé heeft de boeren opgeleid in het gebruik en de bouw van zonnepanelen om hun cacaoplantage tijdens het regenseizoen efficiënter te drogen.

In 2010 is een cacaobomenkwekerij opgezet om de kwaliteit en de weerstand tegen ziekten te verbeteren. Tot nu toe zijn 16 miljoen cacaobomen uitgedeeld.

Een winstgevende teelt ondersteunen

Het Nestlé Cocoa Plan ondersteunt boeren om het beste uit hun producten te halen op de markt, maar ook om hun gewassen te diversifiëren en te concurreren met cacaobonen van betere kwaliteit. De inkomensversneller wil de kloof naar een leefbaar loon dichten.

Cocoa Bean
  • Een beter leven door betere sociale omstandigheden
Toegang tot kwaliteitsonderwijs

Een betere toegang tot kwaliteitsonderwijs bevordert de rechten van kinderen. Het Nestlé Cocoa Plan investeert in het onderwijssysteem om de kwaliteit van het onderwijs in de gemeenschappen te verbeteren en zo de kansen op een betere toekomst te vergroten.

School
De strijd tegen kinderarbeid

Kinderarbeid is een wijdverspreid en moeilijk probleem in de cacao-industrie. Om bij te dragen tot de strijd tegen kinderarbeid is een systeem voor toezicht op en sanering van kinderarbeid opgezet.

Families die de scholing van kinderen bevorderen, krijgen een financiële toelage om de gemeenschap en de gezinnen bewust te maken.

Vrouwenemancipatie

Het programma moedigt vrouwen aan om een betere status en meer autonomie in de cacaoproductie te krijgen. De doelstellingen zijn het aantal vrouwelijke leden van de deelnemende coöperaties te verdubbelen en hen werkkapitaal te verschaffen waarmee zij hun activiteiten kunnen diversifiëren.

Women at work
Ontwikkeling van de gemeenschap

Één van de manieren waarop het cacaoplan van Nestlé de bestaansmiddelen van de boeren wil verbeteren, is door andere inkomstenbronnen dan cacao aan te boren. Het programma heeft al de nodige steun verleend aan 174 cacaoboeren, waaronder 41 vrouwen, om hen te helpen hun inkomstenbronnen te vergroten.

Nestlé Cocoa Plan heeft een verbinding met markten tot stand gebracht die de boeren de mogelijkheid biedt hun producten tegen concurrerende prijzen te verkopen. Bovendien worden sanitaire voorzieningen (latrines), schoon water en voorlichting over hygiëne aan de cacaoproducerende gemeenschappen verstrekt.

  • Duurzame cacao van goede kwaliteit
Bonen van betere kwaliteit produceren

De beroemde Arriba-cacao wordt geproduceerd in Ecuador. Het Nestlé Cocoa Plan werkt samen met meer dan 3 000 boeren in deze regio om hen betere landbouwpraktijken aan te leren om de lokale boon te benutten.

Bean
Beheer van de toeleveringsketen

Het doel is de toeleveringsketen te verbeteren zodat deze korter en transparanter wordt. Nestlé helpt boeren bijvoorbeeld om 2,8 miljoen bomen te planten en de productie op bestaande grond te verbeteren

Bestrijding van ontbossing

Ontbossing blijft één van de belangrijkste problemen in de cacaosector. Nestlé helpt bossen te beschermen en bevordert duurzame cacaoproductie met als doel een positieve invloed te hebben op de bossen op landschapsniveau.

Cocoa Tree
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!
IBAN
PLEASE SUBMIT YOUR IBAN FIRST AND TRY AGAIN